Zwaluw

Zwaluw is een jaarling merrie en haar persoon heeft mij benaderd omdat zwaluw niet wil dat er iemand aan haar achterbenen komt. Dat wordt natuurlijk lastig want je kan de hoeven en benen niet verzorgen en dat is wel zo belangrijk. Zwaluw is zo’n 3 maanden bij haar nieuwe persoon.

Zwaluw komt meteen in beeld en wil meteen weten wie ik ben en wat ik kom doen. Ik was een beetje overrompeld, normaal ben ik degene die moet beginnen met de uitleg. Ik vertel haar wie ik ben en dat ik met dieren communiceer op de manier zoals ik nu met haar praat. zwaluw vindt dit grappig en vraagt vrolijk of ik dat met allemaal doe, ze bedoeld de andere paarden in haar omgeving. Ik leg dan uit dat dit speciaal voor haar is wat haar nog vrolijker stemt.

Dan vraagt ze ineens waar haar Mama is. Ik moet haar eerlijk vertellen dat ik dat niet weet maar dat het vrij normaal is dat als je groter wordt, je van je mama gescheiden wordt. Je komt dan op eigen benen te staan. Zwaluw zegt dat ze haar mist en ik voel veel liefde naar haar moeder toe stromen. Ze zou zo graag nog een keer haar vacht willen ruiken. Ze vindt haar mama de beste mama.

Het gevoel van gemis is groot dus begin ik met een peptalk. Leg ook uit dat ze ook zelf contact kan maken waarop Zwaluw te kennen geeft dat ze dat ook gedaan heeft, maar haar moeder sluit zich af.
Ik heb haar gezegd dat ze groot genoeg is om op eigen benen te staan. Dat als ze dat doet het ook gemakkelijker wordt om met de dingen van alle dag om te gaan.

Ik vertel haar dat haar persoon wel haar benen moet kunnen verzorgen en ook haar hoeven dus dat ze voetje moet gaan geven. Dat ze op haar persoon kan vertrouwen omdat die om haar geeft en haar absoluut geen kwaad wil doen. Zwaluw laat dan haar billen zien en bijt naar achteren, ze heeft jeuk boven aan haar staart. Ik krabbel haar figuurlijk (lees: energie sturen naar de plek). Ze heeft het nog over een zwart paardje wat er nu niet is, ze mist die. Verder is ze een tevreden merrie die het goed heeft bij haar persoon, die zoals Zwaluw verteld, lekker knuffelt!

Zwaluw is erg leergierig en ze moet het niet ‘te makkelijk hebben’. Ze heeft uitdaging nodig, moet erover na kunnen denken, ze moet er wat voor doen anders raakt ze verveeld. Ze is erg slim en als ze verveeld raakt dan zou je vervelend gedrag kunnen krijgen.

Wanneer ik klaar ben met energie sturen vertel ik haar dat ik dit ga bespreken met haar persoon. Zwaluw loopt weg kijkt nog even om en zegt, is goed hoor!

 
Reactie van de persoon:

Allereerst wil ik Petra hartelijk bedanken voor haar gesprek met mijn meisie.. We zijn nu zo’n 4 weken verder en ik heb er een fantastische jaarling aan over gehouden. 2 dagen na haar gesprek met Petra kon ik alle 4 haar hoeven doen zonder problemen. Ook is ze heel anders na mij toe, ze is heel eenkennig en ik heb haar alle tijd van de wereld gegeven maar ze is uit haarzelf naar mij toegekomen na haar gesprek en is in alle opzichten vreselijk verandert. Van een onzekere naarling die van niemand iets moest hebben is ze gewoon een heerlijk paard geworden die alles goedvind wat ik samen met haar wil ondernemen.

Ook de trailer liep ze gewoon in, terwijl toen we haar gingen halen dat nog wel een groter probleem was dan haar slaan met der achter benen.

Ik raad ook iedereen aan die met welk dier dan ook een probleem heeft, hoe klein of hoe groot dan ook gewoon er eens mee laten praten, want geloof me.. het werkt.
 
<< Terug

Home
Testimonials

Dag Petra

Ik vind dit een leuke manier om je te bedanken. Je hebt me zo goed geholpen ondanks dat ik geen consult bij je hebt gedaan. Ik ben met je adviezen aan de gang gegaan en de band tussen Black en mij is positief veranderd.

Dank je wel!!

Lees meer reacties >>

Testimonials Dieren

Het Verhaal van...

Wonderboy: hij wilde nog zo graag een goede indruk achterlaten.

Lees hier de verhalen van de dieren zelf.