Historie

Al mijn hele leven ben ik gefascineerd door het dierenrijk. Uren lang kon ik als kind dieren observeren en me laten verwonderen of het nu ‘wilde’ dieren waren of huisdieren dat maakte niet uit. Dieren zijn onvoorwaardelijk en oordelen niet, dat is wat mij denk ik zo aantrok. Ik ben van huis uit opgegroeid met katten en konijnen, en woonde naast het bos waar ik dan ook altijd te vinden was. Toen ik zover was om het eigen nest te verlaten en een eigen plek had was het dan ook niet zo verwonderlijk dat er katten kwamen. Zij waren het begin van een hele schare en het begin van mijn levenspad.

Een van die katten bracht mij op het pad van Reiki. Uitgedokterd bij de dierenarts en met de boodschap dat ze niks meer voor hem konden doen, ben ik op zoek gegaan naar alternatieven. Reiki kwam op mijn pad en daarmee kon ik mijn kat helpen, maar eigenlijk hielp mijn kat mij. Iedere keer als het met hem wat slechter ging, was ik weer op zoek naar een ander alternatief. Na de 1ste graad ben ik ook in aanraking gekomen met het communiceren met dieren. Ik heb daar cursus voor gedaan en voor mij was het eindelijk thuiskomen. Alles viel op zijn plek. Ik ben doorgegaan met de 2de graad Reiki en uiteindelijk de mastergraad. Als dierentolk wilde ik verder en heb daarbij mijn vaardigheden uitgebreid met verschillende alternatieve geneeswijzen en ben ik mij gaan specialiseren in het opsporen van vermiste dieren zodat ik het dier op meerdere vlakken kon helpen. (Met de vermissingen ben ik gestopt) Eigenlijk wilde ik alleen dieren helpen maar huisdieren leven samen met de mens en ik kwam erachter dat ik vaak meer bezig was met de persoon achter het dier dan het dier zelf. Van het één kwam het ander en zo werd het, voor mens en dier.

In 2006 heb ik het officieel mogen maken, de praktijk, De Reikende Hand, was geboren. Met hart en ziel behandel ik mens en dier, heb telepathische contacten met dieren en geef cursus en workshops in verschillende alternatieve geneeswijzen en het communiceren met dieren. Mijn eigen overleden dieren helpen me nog steeds en ik ben dankbaar dat ik dit mag ervaren.

 

Over ons
Testimonials

Dag Petra

Ik vind dit een leuke manier om je te bedanken. Je hebt me zo goed geholpen ondanks dat ik geen consult bij je hebt gedaan. Ik ben met je adviezen aan de gang gegaan en de band tussen Black en mij is positief veranderd.

Dank je wel!!

Lees meer reacties >>

Testimonials Dieren

Het Verhaal van...

Zwartje: het gevangen poesje.

Lees hier de verhalen van de dieren zelf.