Karel

Karel was voor mij al een bekende uit de praktijk. Ik had al eerder met hem een gesprek gehad en ook met andere katten uit zijn gezin waaronder een lang lopende vermissing van één van de katten met verkeerde afloop.

Karel was vermist en zijn persoon was in alle staten. Begrijpelijk als je al eerder ervaring hier mee gehad hebt. Karel kreeg ook medicijnen onder andere voor zijn slecht werkende schildklier. De katten kunnen wel in de tuin maar niet daarbuiten. Op dit moment was er een verbouwing aan de gang en het stroomdraadje was niet geactiveerd. Karel heeft daar handig gebruik van gemaakt en is ontsnapt

Hij was al een aantal dagen weg toen ik contact zocht. Karel had het prima naar zijn zin.
Hij was niet zo ver weg maar het vrij zijn deed hem goed. Hij lag op dat moment onder de coniferen, heerlijk in de schaduw want het was warm weer. Hij vertelde dat waar hij was, dat daar een aardige mevrouw woonde en dat er ook een poes aanwezig was. Hij genoot ook voornamelijk van de rust.

Ik heb Karel uitgelegd dat ze thuis aan het verbouwen waren en dat het daarom zo hectisch was.
Ik vroeg hem hoe het met zijn gezondheid was omdat hij toch dagelijks zijn medicijnen moest hebben. Zijn gezondheid was goed en hij kreeg op die plek ook af en toe eten dus hij had geen echte honger. Mijn gevoel is dat hij geen eten kreeg maar eten stal van de andere kat die daar woonde.

Ik begon uit te leggen dat zijn personen erg bezorgd om hem waren, dat ze hem graag weer thuis wilden hebben. Ik voelde wat weerstand bij hem aangaande het binnen blijven. Ook liet ik hem zien wat er kon gebeuren met zijn gezondheid als hij zijn medicijnen niet zou krijgen.

2 dagen later vonden ze hem vlak bij huis, hij schoot onder een auto maar ze hebben hem kunnen vangen.

1 week later werd ik weer gebeld, Karel was weer weg. Ik maakte contact en voelde dat hij opstandig was. Hij zei, ‘ik wil mijn eigen dingen doen, ze moeten ook weten dat ik het kan. Ik wil meer krediet’!
Karel refereerde hier naar de kat die vermist was en dat dat de reden is dat hij en de anderen niet buiten komen.

Ik sprak daar met de personen over en we zochten naar een oplossing. Na beraad kwam er de oplossing dat hij laat in de avond naar buiten mocht maar als ze hem zouden roepen hij ook naar binnen moest komen.

Ik sprak er met Karel over en hij keek me bedenkelijk aan. Ik zei tegen hem, ‘als jij meer krediet wil dan zal je eerst naar huis moeten komen dan laat je zien dat je het begrijpt’. Er stond een bankje in de voortuin en ik zei, ‘ga maar op het bankje zitten dan zullen ze je zien als ze morgenochtend opstaan.

De volgende ochtend kreeg ik telefoon, Karel zat op het bankje! Hij was weer een week weg geweest maar met zijn gezondheid ging het goed.

2 jaar later kreeg ik een verzoek om weer een gesprek aan te gaan vanwege zijn gezondheid, de persoon had een voorgevoel en wilde weten wat Karel nog zou willen. 3 dagen voor het gesprek is Karel thuis plotseling overleden. Het voorgevoel van de persoon was juist geweest.

<< Terug

Home
Testimonials

Dag Petra

Ik vind dit een leuke manier om je te bedanken. Je hebt me zo goed geholpen ondanks dat ik geen consult bij je hebt gedaan. Ik ben met je adviezen aan de gang gegaan en de band tussen Black en mij is positief veranderd.

Dank je wel!!

Lees meer reacties >>

Testimonials Dieren

Het Verhaal van...

Wonderboy: hij wilde nog zo graag een goede indruk achterlaten.

Lees hier de verhalen van de dieren zelf.