Jack de hotelkat

Je hoort of leest wel eens van die verhalen dat een hond op een graf blijft liggen of een kat die iedere dag voor het ziekenhuis zit. Bijzondere verhalen en je vraagt je af wat een dier bezielt om zoiets te doen. Wat gaat er in zo’n dier om.

Dit is zo’n verhaal van een kater die in een gezin woont met 2 kinderen en nog een andere poes. Die gewoon naar buiten kan maar iedere keer toch naar een hotel wandelt 3 km van zijn huis.
De persoon van deze kater vertelde mij dat het nu onhoudbaar werd omdat, als hij daar was, ook naar binnen probeerde te glippen wat natuurlijk uit den boze is want als hotel met restaurant heb je nu eenmaal regels.
De mensen van het hotel belden dan de persoon op en dan kwam ze de kater ophalen. Dit ging al een tijdje zo totdat de mensen van het hotel niet haar belden maar de instanties die dan de kat kwamen ophalen en de kat in bewaring namen. De persoon moest dan de kat daar vandaan halen.

Ik kan heel goed invoelen hoe dat voor deze persoon voelt maar ook hoe dat moet zijn voor de mensen die het hotel runnen. Het kon zo niet langer door gaan maar wat dan? Ze had de kat ook al een tijd opgesloten gehad maar daarna liep hij toch weer naar het hotel. De kat zelf voelde zich ook stok ongelukkig dat hij niet naar buiten kon waardoor de persoon zich ook niet beter voelde.
Een vriendin van haar had goede ervaringen met mij gehad en gaf haar mijn nummer, ze belde mij.

We bespraken het probleem. De persoon gaf nog wat informatie en was zelfs bereid om een ander adres voor hem te zoeken mocht hij niet gelukkig thuis zijn. De afspraak voor een contact was gemaakt.

De kater, ik zal hem Jack noemen, is een grote zwarte Main Coon en woont met zijn zus en 2 kinderen van de persoon samen. Als ik Jack in beeld heb en mijn bedoelingen heb uitgelegd krijg ik sterk het gevoel dat ik hem moet aanhalen. Hij ligt op een hoge plek en rekt zich uit. Ik kriebel hem om zijn kop en voel dat er direct energie wordt afgenomen, hij geniet ervan. Zijn energie voelt goed aan, hij is bereid om dit contact aan te gaan.

In het contact geeft Jack aan dat het thuis wel druk is geweest. Er waren nestjes in het verleden maar de poes was al enige tijd gesteriliseerd. Deze informatie had ik al op voorhand van de persoon gekregen. Voor Jack was dit nu geen probleem meer. Ook bij de kinderen kreeg ik niet het gevoel dat hij daar problemen mee had.
Alleen gaf hij wel aan dat het met zijn persoon niet zo lekker zat. Ik voelde bij Jack dat er daar zorgen waren.
Nu hoor ik dat wel vaker dat een dier zich zorgen om zijn persoon maakt maar niet dat hij dan daarom naar een hotel zou lopen, dus vroeg ik hem waarom hij dan naar het hotel liep. Wat bracht het hem om daar te zijn.

Jack neemt me mee naar het hotel en ik voel een enorme drang, een aantrekkingskracht, alsof ik het zelf niet kan sturen of beïnvloeden. Ik vroeg hem, als de deur voor je open zou worden gedaan, wat zou je dan in het hotel willen doen. Jack legt uit dat hij naar een kamer zou willen gaan, op bed kruipen en haar dan erbij willen hebben, zodat ze verzorgd wordt en kan ontspannen. Ik vond het erg lief van hem maar dat is niet zijn taak. Zijn persoon is verantwoordelijk voor haar eigen welzijn.
Wat me bij bleef was de aantrekkingskracht van dat hotel. Ik kon het niet helemaal een plek geven.
Ik wilde verder met de vragen die ik had maar ik bleef maar bij het hotel. Ik kon geen kant op en dat was het moment dat ik voelde dat er meer aan de hand was.
Toen ik dat besefte voelde ik een mans persoon. Ik zie geen gezichten van overleden mensen maar wel of het een man of vrouw is of een kind of dier.
Die man liet mij voelen dat hij zich zorgen om haar maakte en dat daar aandacht naar toe moest.

Ik ben geen medium die contact met overleden mensen maakt, ik zoek het ook niet op maar het komt wel eens voor dat een persoon door komt met een boodschap.
Ik maakte duidelijk aan die persoon dat ik het zou doorgeven. En toen kon ik ook weer verder met Jack.

Ik kreeg van Jack geen klachten door, hij mag graag bij zijn mensen zijn. De persoon vond dat hij afstandelijk was geworden en ze hadden het gevoel dat hij niet graag meer bij hun was. Het deed ze verdriet want de kinderen zijn ook erg gek op hem maar kregen ook het gevoel dat hij niet bij hun wilde zijn.
 
In dit geval werd Jack ‘gebruikt’ door die overleden persoon, om aandacht te krijgen dat er wat aan de hand is. En wij mensen zijn emotioneel verbonden met onze dieren dus als daar wat mee is dan gaan we handelen. De persoon voelde zich ongelukkig omdat er wat met haar kat was en ondernam actie. Ze wilde weten waarom hij dit deed en hoe het op te lossen

Na het contact met Jack en daarna met de persoon vertelde ik mijn bevindingen en ze gaf aan dat ze het de laatste tijd erg druk had en dat daar spanningen om waren. Ik geef een persoon dan advies, noem het huiswerk, en dat zou ze ook allemaal gaan doen. Het betreft dan onder andere uitleg aan de kat in kwestie. Toen kwam het gedeelte waarin ik vertelde over de overleden man. Ik doe dit wel met beleid en vraag eerst of ze hier van wil horen want niet iedereen staat hier voor open. Het was geen probleem en ze had wel een idee wie dit zou moeten zijn en vond het bijzonder dat het zich op deze manier manifesteerde.
We waren nog wat aan het napraten toen ik in ene zei, omdat ze niet helemaal zeker was wie die overleden persoon nu is, denk ook aan die persoon in combinatie met het hotel, wat had die persoon met een hotel te maken.
Ze schrok want toen viel voor haar alles op zijn plek. De persoon, een dierbare vriend, had zijn leven beëindigd in een hotelkamer. Nu wist ze het zeker.

Jack was de boodschapper, hij werd ‘gebruikt’ om iets duidelijk te maken. Het was nu duidelijk, de boodschap was overgebracht en nu mocht hij het los laten. Het was niet meer nodig om naar het hotel te lopen. Hij kon nu weer rustig thuis genieten van het gezin en in het hotel hoefden ze niet meer bang te zijn voor haren in het eten of op de bedden.

<< Terug

Home
Testimonials

Van de behandeling op afstand heb ik niks gemerkt. Ik kon gewoon aan te werk gaan. Wel wist ik van de voren hoe laat de behandeling plaats zou vinden. Na de behandeling voelde ik heel duidelijk een positief verschil in mijn lichaam. De van te voren aangegeven blokkade was een stuk minder heftig aanwezig en ik voelde me lichter en rustiger. Dit is een paar weken na de behandeling nog steeds zo. Erg bijzonder en fijn om dit te mogen ervaren. 

De per mail ontvangen feedback van Petra over de weggehaalde emoties was voor het grootste deel heel herkenbaar. Ben blij dat ik de behandeling bij Petra heb mogen doen. Het heeft mij geholpen om dichter bij mezelf te komen en een stuk lichter door het leven te gaan.

H J. Emotie Code sessie

Lees meer reacties >>

Testimonials Dieren

Het Verhaal van...

Wonderboy: hij wilde nog zo graag een goede indruk achterlaten.

Lees hier de verhalen van de dieren zelf.