Furby

Furby is een Heilige Birmaan, ex kater. Zijn personen hebben een gesprek aangevraagd omdat Furby nogal vreemd gedrag vertoond. Hij krabt aan gladde oppervlakten zoals, televisie, verwarming en een ijzeren kastje. Het is echt een probleem want hij maakt zijn personen nu ook s'nachts daarmee wakker.
De omgang met de andere poes in huis is ook niet geweldig, elke keer als er aandacht naar haar gaat dan komt Furby meteen alle aandacht opeisen. De poes heeft zich min of meer terug getrokken op de bovenverdieping. Verder ligt hij het liefst op schoot te slapen.

Ze hebben al van alles geprobeerd, de dierenarts heeft hem gezond verklaard en weet het ook niet meer. Het leven wordt nu beheerst door Furby en zijn vreemde gedrag. Zijn personen houden veel van hem en zouden hem beter willen begrijpen waarom hij dit nu doet en hoe ze hem kunnen helpen om dit te veranderen.

Het gesprek:

Furby komt meteen in beeld en neemt alle beschikbare ruimte in. Hij laat zich van alle kanten zien en zegt, "ben ik niet mooi?" ik vertel hem dat hij een mooie kater is met een hele mooie vacht. Dan voel ik dat hij die aandacht van mij vast grijpt en het niet meer wil loslaten. Ik zet Furby wat verder van me af, want zo kan ik niet verder. Meteen voel ik dat hij weerstand daar aan bied, hij wil koste wat kost het alleenrecht op mijn aandacht. Nadat ik het toch voor mekaar heb gekregen gaan we verder.

Ik begin met het uitleggen waarom ik dit contact met hem wil. Furby geeft dan aan dat hij weet dat er wat staat te gebeuren, hij heeft dat bij zijn personen 'gevoelt'. Dan vraag ik hoe het met hem gaat, ik weet dat hij een binnenkat is (met buitenren) en daarom vraag ik ook wat hem zoal bezig houdt op een dag. Furby; Ja, hoe gaat het, ik slaap veel. Er gebeurt eigenlijk niet zo veel, elke dag is zo'n beetje hetzelfde.
Ik voel verveling, de behoefte aan stimulans. De andere poes mag hij plagen, dat brengt wat leven in de brouwerij. Als ik aan hem vraag wat hij van de andere poes vindt dan zegt Furby, het is een tutje!
Ik voel dat hij niet zo'n hoogte kan krijgen van haar. Hij wil wel de aandacht op het moment dat zij die krijgt, dan is er weer leven in de brouwerij.

Het krabgedrag is nog niet ter sprake gekomen. Dit betekent dat het voor Furby niet belangrijk is, voor hem is het geen issue, dus breng ik het nu naar voren. ( wat wij als probleemgedrag ervaren is voor een dier vaak anders) Ik vraag hem waarom hij krabt aan bepaalde voorwerpen en waarom hij zijn krabpaal links laat liggen. Furby heeft gemerkt dat wanneer hij dat doet, er speciale aandacht voor hem is, er komt dan weer beweging in het geheel. Maar waarom dan niet de krabpaal? "omdat dit geen reactie oplevert". Ach ja, eigenlijk is het logisch, een dier doet dat wat voor hem werkt. Hij doet iets en daar komt reactie op, voor hem zo klaar als een klontje. Dat het negatieve reactie is dat geeft niet, het is toch weer een onderbreking in het dagelijkse patroon en negatieve reactie is ook reactie. Ik leg hem uit dat zijn personen er erg verdrietig van worden, vooral als hij ze midden in de nacht wakker maakt door aan de verwarming te gaan krabben. Furby ziet het toch anders, er is toch reactie, dan doe ik het toch goed! Het gaat hier om aandacht, ook het slapen op schoot eist hij op.

Het is mij duidelijk en in het gesprek met de personen komen we tot een behandelplan want alleen een 'gesprek' kan dit niet oplossen. Ik ga EFT toepassen om dat wat Furby mij laat voelen, aan te pakken, dus niet alleen zijn verveling maar ook de gevoelens die hij heeft omtrent de andere poes. De personen krijgen advies mee wat ze niet mogen doen maar vooral wat wel te doen. Doordat er duidelijk is wat er met Furby aan de hand is krijg je meer begrip tussen mens en dier en kan er naar gehandeld worden.

Een paar dagen later kreeg ik het volgende bericht,

Hallo Petra,

Ik wou je even laten weten hoe het nu met Furby gaat. Het is een hele verandering, we vinden het heel bijzonder. Furby lijkt een soort gedaanteverwisseling te hebben ondergaan. Na de EFT behandeling lagen Furby en Rose samen op een stoel boven, tegen elkaar aan. Ik kan me niet herinneren dat dit eerder is gebeurd (alleen toen ze nog kittens waren). Ook het spelen wat ik dan met ze doe deden ze met z'n tweetjes (ook sinds kitten niet zo gedaan). We wisten niet wat we zagen. Furby is wat onderdanig geworden en Rose is ook een totaal ander beestje geworden, is eigenlijk
constant bij ons beneden in de kamer. (was eerder veel op de zolder en véél nerveuzer). Door gedragsverandering van Furby wordt Rose een totaal ander beestje, geweldig vind ik dit. Dus eigenlijk gaat het supergoed, wij staan voor een raadsel, de behandeling is geweldig aangeslagen. Ik probeer me te houden aan de dingen die jij hebt gezegd zoals: negeren, afleiden, paar keer per dag spelen en dan korter enz. Ik moet me wel heel erg inhouden om Misty niet téveel te knuffelen en aandacht te geven, want wat ik nu de laatste dagen heb gemerkt is dat Furby anders misschien zo weer in zijn oude patroon zit. Even weer teveel aandacht en Furby gaat weer krabben enz. Echter de laatste twee dagen loopt Furby constant naar de kattenbak, kan misschien stress zijn omdat het voor hem natuurlijk ook wennen is, deze nieuwe situatie. Furby komt heel neutraal over, of hij gelukkig is weet ik niet, van Rose weet ik het nu zeker, die heeft een totaal ander leventje gekregen. We vinden het wel heel bijzonder wat er is gebeurd en hopen dat het zo door blijft gaan. Er moest ook zeker wat gebeuren, want deze situatie kon ook niet langer. We willen je héél erg bedanken, zonder deze behandeling was het ons niet gelukt om van het vervelende gedrag van Furby af te komen, we hadden al zóveel dingen geprobeerd (via internet allerlei informatie gehaald). Ik hoop dat Furby gelukkig is in deze nieuwe situatie, dat hij leert om te delen met Rose en dan komt het allemaal goed. Er is ook gewoon weer rust gekomen in huis en dat is zo heerlijk. Ik denk wel dat wat betreft negeren,enz. je dit misschien altijd wel toe moet blijven passen, want Furby zou het zo weer over kunnen nemen. Furby lijkt onderdanig te zijn geworden,
en ik hoop dat hij in deze nieuwe situatie zijn eigen plekje vind, waarin hij gelukkig is. Ik vind het nogmaals zó bijzonder, deze verandering en deze vorm van telepathie. Nogmaals bedankt.

Met vriendelijke groet,

R. W.

Edit: Het vaker naar de bak gaan is daarna afgenomen.

<< Terug

Home
Testimonials

Dag Petra

Ik vind dit een leuke manier om je te bedanken. Je hebt me zo goed geholpen ondanks dat ik geen consult bij je hebt gedaan. Ik ben met je adviezen aan de gang gegaan en de band tussen Black en mij is positief veranderd.

Dank je wel!!

Lees meer reacties >>

Testimonials Dieren

Het Verhaal van...

Wonderboy: hij wilde nog zo graag een goede indruk achterlaten.

Lees hier de verhalen van de dieren zelf.