Wat kun je doen als je dier vermist is.


Let op! Ik doe zelf geen vermissingen maar hier zijn wat tips ter ondersteuning.

Je kunt je dier aanmelden bij verschillende instanties,

Vergeet niet wanneer het dier weer terug is, om dat te melden.

Laat flyers achter bij supermarkt, dierenarts, benzinepomp. En natuurlijk in je directe omgeving. Stop je ze in de brievenbus doe dit dan op een moment dat er geen post of reclame is, bijvoorbeeld wat later op de avond. Zo is er minder kans dat de flyer bij het oud papier eindigt. Zet ook op de flyer of mensen in hun schuur of garage willen kijken. Je kunt bellen naar de dierenambulance, asiel, of gemeentewerken. Let op!! Heeft je dier geen chip, kijk dan regelmatig in het asiel. Heel veel dieren worden gevonden, maar de bijbehorende persoon niet.

Gaan kijken kun je het beste in de avond of vroeg in de ochtend doen. Er is dan nog niet zo veel omgevingslawaai en je kunt het dier dan beter horen. Blijf niet als een gek roepen maar neem ook de tijd om te luisteren. Heb je het dier in het zicht ga dan niet als een wilde er achter aan. Dit zal het dier afschrikken en het zal weg rennen. Roep het dier, ziet het dier je ga dan op je hurken zitten, blijf praten tegen je dier maak eventueel geluid met etensbak of voerblik, is het dier al enige tijd op straat neem dan sterk ruikend voer.

Weet je waar het dier zit maar komt het niet tevoorschijn, neem dan een lokmiddel als voer, kleding(geur), mandje of dekentje. Dit kan je eventueel dan ook nog in een vangkooi doen. Kinderen spelen veel buiten en zien veel meer van de omgeving dan wij. Betrek ze erbij, laat een foto of flyer aan ze zien, zeg dat je het dier erg mist en graag weer thuis wilt hebben. Sommige dieren hebben een sterke band met een ander dier, dit kan je gebruiken bij de opsporing. Neem het blaffen of het miauwen op en speel dit af op de locatie waarvan jij het vermoeden hebt dat hij daar is. Ook kan je een dier zelf meenemen om hem te laten snuffelen. Neem geen angstige katten mee, die sturen de verkeerde energie, is het onbekend terrein doe ze dan een tuigje om. Kijk naar het gedrag om te zien of er enige herkenning is.

Als een dier een tijd heeft rond gezworven heb je kans dat hij je (op dat moment) niet meer herkent. Dat komt omdat jij niet in die vreemde omgeving thuis hoort. Dan kan het zijn dat het dier niet op jou reageert, ze herkennen je niet, eenmaal weer thuis komt dat wel goed. Laat een dier meteen drinken en niet teveel eten in één keer. Heeft het dier lang opgesloten gezeten, ga dan zeker langs de dierenarts in verband met eventuele leververvetting en uitdroging.

Zijn er nog meer dieren thuis, dan kan het zijn dat ze het dier niet herkennen, dit komt doordat het dier heel anders ruikt dan dat het heeft gedaan. Je kunt het dier de geur van thuis geven door de anderen te aaien en dan het terug gekomen dier, eventueel met een (hand)doek. Zo vermengen de geuren zich weer en 'hoort' hij er weer bij. Meestal vertonen terug gekeerde dieren erg aanhankelijk gedrag, ze blijven je volgen, dit is een bekend gegeven. Het duurt een tijdje waarin alle indrukken van de afgelopen periode verwerkt worden, dit gebeurd meestal door te slapen.

Testimonials

Dag Petra

Ik vind dit een leuke manier om je te bedanken. Je hebt me zo goed geholpen ondanks dat ik geen consult bij je hebt gedaan. Ik ben met je adviezen aan de gang gegaan en de band tussen Black en mij is positief veranderd.

Dank je wel!!

Lees meer reacties >>

Testimonials Dieren

Het Verhaal van...

Wonderboy: hij wilde nog zo graag een goede indruk achterlaten.

Lees hier de verhalen van de dieren zelf.